Napravili se profil Vaših kupaca i želite znati kako to možete iskoristiti?

 

  1. Marketinški kanal

Marketing je investicija od kojeg se očekuje povrat novca. Ukoliko se Vi reklamirate putem marketinških kanala koje ne koriste klijenti koji spadaju u profil Vašeg tipičnog kupca bacate novac!

Svaka radio postaja, tisak, TV ili internet portal Vam može kazati koja skupina ljudi čita ili sluša njihove medije.  S obzirom da sada znate koji su Vaši kupci, odaberite marketinške kanale gdje se oni nalaze.

  1. Ton i poruke u tekstu

Ukoliko je Vaš profil kupca mlađa osoba primjereno je koristi slengove, kao npr. Brija??? itd. ukoliko su u skladu sa onim što Vi nudite, ali isti ti slengovi nisu primjereni osobama iznad 45 godina. Prilagodite Vaše poruke profilu Vašeg kupca.

  1. Obratite se kupcima naglašavajući Vaše prednosti koje su njima bitne

Kad ste definarali Vašeg kupca onda ste i saznali koji je važan faktor u njihovoj odluci da kupe određeni proizvod ili uslugu. Naglasite prednosti koje Vi nudite u odnosu na to. Na primjer, ako su Vaši tipični kupci mlade majke, umjesto da kažete: Moj proizvod je zdrav, možete to reći na sljedeći način apostofirajući što je svakoj mladoj majci bitno „ Za pravilnu i zdravu ishranu djece potrebno je dnevna doza minerala koju sadrži naš …

  1. Naglasite rješenje razloga za kupnju

Kao što ste definirali Vaš proizvod ili usluga rješava neki problem koji Vaši kupci imaju. Ako npr. izrađujete namještaj od punog drva naglasite to. Npr. Namještaj od punog drva po cijeni namještaja od iverice. Nudimo Vam 5 godina garanciju.

Sad kada znate profil Vašeg kupca, odabrali ste poruku i kanal koji ćete koristi, spremni ste za uspješanu marketinšku kampanju. Imajte u vidu da rezultate kampanje morate pratiti, kako biste znali efekte i prilagođavati se istima. Uvijek imajte A i B verziju i testirajte.

Oprezno sa novcima i sretno!